Breinleren,

Engels,

en nog veel meer

Leren met je hele brein

Leren doe je door te doen, te ervaren, te kijken, te luisteren, te voelen, te ruiken, door erover te praten, erover te zingen of te tekenen. Kortom leren doe je met je hele lijf!

Dat is ons uitgangspunt en geven we tijdens de instructie vorm middels breinleren en bij de verwerking met meervoudige intelligenties.

Breinleren
In alle groepen geven wij instructie met behulp van breinleren. Uitgangspunt van deze methodiek is het prikkelen van het gehele of in ieder geval zoveel mogelijk gebieden van het brein.

Klik  voor meer informatie over Whole Brain Teaching.

Meervoudige intelligentie
Je kunt op veel manieren intelligent zijn.Veel scholen spreken vooral de verbale intelligentie aan. Anders gezegd: leren door te luisteren. Dit is erg eenzijdig onderwijs dat niet past bij het kinderbrein.

Bij ons op school geven we alle intelligenties vorm door de verwerkingen van de instructie op verschillende manieren aan te bieden. Zo kun je heel goed rappen bij de rekenles, tekenen bij taal en sporten bij de spellingsles.

Het gaat er dus niet om hoe intelligént je bent, maar hóé je intelligent bent!

Bij MI gaan we uit van de volgende 8 intelligenties: